contact: 085 - 0295615 Mail ons: info@123diensten.com

Over 123diensten.


Vanuit Appingedam en Scheemda, in het noordoosten van Nederland, ondersteunen wij organisaties met het efficiënt afhandelen van hun klantencontact en digitalisering . U kunt ons eenmalig inschakelen, of gedurende een bepaalde periode. Wij willen u en uw klanten de service bieden die uw bedrijf verdient. Wij kunnen uw complete archief digitaliseren, postverwerken, telefoontjes opnemen en beantwoorden, e-mailverkeer afhandelen en ook het klantcontact via chat en WhatsApp voor u verzorgen. Niets is ons daarom te gek of te veel gevraagd. Als u wilt, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om onze medewerkers op te leiden zodat zij echt ''uw eigen medewerker'' worden.

Onder de rook van Winschoten.

Onder de rook van Winschoten.

Wij zijn onlangs naar een grotere locatie verhuisd om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en klaar te zijn voor een toekomstige groei. Wij zijn gevestigd in Scheemda. Een centrale vestiging sluit goed aan bij onze klanten. Wij verzorgen namelijk niet alleen het klantencontact voor bedrijven door heel Nederland maar bedienen ook verschillende Duitse en Engelse klanten.


De experts van 123diensten


Ons management team staa t 24/7 voor u kla ar

De weg naar vooruitgang


De ideale partner voor elk bedrijf!


Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan even contact met Fred Hansen of Robert Nieborg op, de drijvende krachten achter 123diensten en haar team. Zij horen graag wat uw wensen zijn en bespreken dit onder het genot van een kop koffie graag wat onze organisatie voor u zou kunnen betekenen.

Team

Het team van 123diensten werkt met grote toewijding en accuratesse aan de meest uiteenlopende opdrachten. Zij digitaliseren uw archief of nemen telefoontjes op, lezen en beantwoorden e-mailberichten, bemannen de chatfunctie van websites en webshops beheren agenda’s en reageren op WhatsApp berichten van klanten. Alles wordt nauwkeurig vastgelegd zodat u altijd een goed inzicht in onze dienstverlening heeft. Wij beseffen als geen ander dat het klantcontact voor onze opdrachtgevers van groot belang is.

Contactcenter

123diensten is een multi-skilled center. Heeft u de ambitie om te groeien? Dan groeien wij gewoon met u mee. Wij kunnen onze software zo inregelen dat al uw FAQ’s in ons systeem zitten. Zo kunnen wij de vragen van klanten namens uw bedrijf beantwoorden conform de door u opgestelde richtlijnen en met behulp van de door u verstrekte informatie. Wij hebben onze software doorgaans al binnen een paar uur voor u ingeregeld, zodat wij snel voor u aan de slag kunnen gaan.

Archief diensten

Bij 123diensten draait alles om het zorgvuldig beheren en verwerken van uw documenten. Uw archief, post en andere gegevensdragers zijn bij ons in vertrouwde handen. Wij kunnen uw archief voor u opslaan, beheren, digitaliseren en ook vernietigen. Daarnaast kunnen wij ook de gehele postverwerking voor u verzorgen. Uw post wordt in onze digitale postkamer voor uw verwerkt door deze te digitaliseren, registreren, classificeren en verdelen. Wij werken zorgvuldig, toegewijd en conform de wetgeving en gemaakte afspraken.

Bereikbaarheid

Grote organisaties hebben zelf grote contactcenters of digitale services om al hun klantcontact of arcief af te handelen. Kleinere organisaties hebben niet de mogelijkheden om dit in eigen huis te doen. Bij 123diensten kan uw organisatie voortaan 24/7 bereikbaar zijn of uw archief digitaal door zoekbaar.